PPID, ziekte van Cushing

29 augustus 2017

Gratis ACTH-bepaling van september t/m oktober 2018

Alkmaar, augustus 2018

Boehringer Ingelheim stelt dierenartsen ook dit jaar weer in de gelegenheid, om door middel van een bloedtest, paarden met relevante ziekteverschijnselen te laten onderzoeken op Pituitary Pars Intermedia Dysfunction (PPID, ziekte van Cushing).

PPID, ziekte van Cushing

PPID is een aandoening die zich uit in verschillende symptomen zoals hoefbevangenheid, een lang krullerig haarkleed, spierverlies en terugkerende infecties. Omdat deze symptomen de levenskwaliteit van het paard ernstig kunnen aantasten, is het belangrijk om PPID tijdig vast te stellen en te behandelen. Boehringer Ingelheim wil dierenartsen daar ook dit jaar weer graag bij helpen!

Gratis bloedtest in de maanden september en oktober

Hoefbevangenheid voorkomen is beter dan genezen en daarom is het belangrijk om op zoek te gaan naar de oorzaak. Vanaf 1 september t/m 31 oktober is er op de website, www.ppidbijpaarden.nl, een voucher te downloaden voor een gratis ACTH-bepaling, welke samen met het bloedmonster naar één van de participerende laboratoria kan worden opgestuurd (UVDL, IDEXX Laboratories, Euregio Laboratory Services en de Gezondheidsdienst voor Dieren). Verdere voorwaarden betreffende deze actie zijn op de website te vinden.

Het belang van hertesten

PPID is met de juiste behandeling en medicatie goed onder controle te houden, maar is niet te genezen. Na verloop van tijd zal de aandoening verergeren, waardoor een aanpassing in de behandeling tegen PPID nodig is. Het advies is om paarden 2-4 maal per jaar zowel klinisch als met een bloedonderzoek te controleren, waarvan tenminste één keer in de periode augustus t/m oktober.

Over Boehringer Ingelheim Animal Health

Als het op één na grootste diergeneesmiddelenbedrijf ter wereld streeft Boehringer Ingelheim ernaar de sector nog beter in staat te stellen om de diergezondheid te verbeteren. De Animal Health divisie van het bedrijf telt wereldwijd meer dan 10.000 medewerkers en de producten van Boehringer Ingelheim  Animal Health zijn verkrijgbaar in meer dan 150 markten. Het bedrijf heeft vestigingen in 99 landen over de hele wereld. Voor meer informatie over Boehringer Ingelheim Animal Health, ga naar www.boehringer-ingelheim.nl/animal-health.

Boehringer Ingelheim

Innovatieve geneesmiddelen voor mensen en dieren, dat is waar het onderzoeksgerichte farmaceutische bedrijf Boehringer Ingelheim zich al meer dan 130 jaar voor inzet. Boehringer Ingelheim is een van de twintig grootste bedrijven in de farmaceutische industrie en is tot op de dag van vandaag een familiebedrijf. Elke dag dragen ongeveer 50.000 medewerkers bij aan het bedrijf door middel van innovatie in de drie bedrijfsonderdelen: geneesmiddelen voor menselijk gebruik, diergezondheid en contractproductie van biogeneesmiddelen. In 2016 behaalde Boehringer Ingelheim een netto-omzet van rond de 15,9 miljard euro. Met meer dan drie miljard euro komen de uitgaven voor R&D overeen met 19,6 procent van de netto-omzet.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid is voor Boehringer Ingelheim vanzelfsprekend. Daarom is het bedrijf betrokken bij maatschappelijke projecten zoals het initiatief ‘Making More Health’. Tevens stimuleert Boehringer Ingelheim actief diversiteit onder zijn personeel en profiteert het van de uiteenlopende ervaringen en vaardigheden van zijn medewerkers. Daarnaast ligt focus op bescherming van het milieu en duurzaamheid bij alles wat het bedrijf doet.

Download hier uw Voucher

Meer informatie over Boehringer Ingelheim is te vinden op www.boehringer-ingelheim.nl of in ons jaarverslag: http://annualreport.boehringer-ingelheim.

Terug naar overzicht